RUMAH IBS MEGGA 2 TINGKAT DAN PROJEK BERSKALA BESAR

RUMAH IBS MEGGA 2 TINGKAT DAN PROJEK BERSKALA BESAR.

Umumnya, penggunaan IBS MeGGa adalah digunakan untuk dijadikan bahagian dinding rumah menggantikan susunan batu bata yang digunakan melalui kaedah konvensional. Pembinaan rumah satu tingkat dan dua tingkat dan ke atas mempunyai perbezaan terutamanya dalam sistem pembinaan rangka tetulang khususnya.

RUMAH IBS MEGGA 2 TINGKAT DAN PROJEK BERSKALA BESAR

Pembinaan rumah satu tingkat ini umumnya tidak memerlukan rasuk bumbung dengan tiang. Untuk menggantikan rasuk bumbung, penggantian top track digunakan bertujuan untuk memegang dinding tersebut selain untuk dijadikan sebagai tapak untuk ‘trusses’ dipasang.

RUMAH IBS MEGGA 2 TINGKAT DAN PROJEK BERSKALA BESAR

Untuk ketinggian rumah pula, walaupun panel IBS MeGGa berukuran 2 kaki lebar dan 10 kaki panjang, ia boleh diubah mengikut pilihan pelanggan. Ketinggian rumah boleh diubah dan mencecah ketinggian sebanyak 15 kaki. Namun begitu, kebiasaannya orang ramai memilih ketinggian rumah maksima 12 kaki.

RUMAH IBS MEGGA 2 TINGKAT DAN PROJEK BERSKALA BESAR

Pembinaan rumah IBS MeGGa 2 tingkat dan ke atas pula, untuk bahagian bawah wajib mempunyai struktur tetulang tiang dan juga rasuk untuk menampung bebanan terutamanya slab. Langkah seterusnya pemasangan panel dengan bottom track bagi alignment panel dan langkah seterusnya pemasangan IBS MeGGa sama dengan tingkat bawah.

Bagi anda kontraktor atau pemilik rumah yang nak bina rumah menggunakan panel wall IBS MeGGa ni atau perlukan apa-apa bantuan penerangan, boleh tinggalkan detail untuk kami hubungi di KLIK SINI atau whatsapp wakil kami dengan menekan butang whatsapp di bawah website ini. Jangan risau kami sedia bantu dari A to Z tentang pembinaan rumah ibs serta pembekalan bahan IBS MeGGA.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *